IF YOU MISS YOUR EXIT, KEEP GOING FORWARD TO RUMAH JANDA - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

IF YOU MISS YOUR EXIT, KEEP GOING FORWARD TO RUMAH JANDA

By Wak Lat - Tuesday, April 06, 2021

Mistakenly took a highway exit to AKLEH ;(
Pagi tadi semasa berlarian di lebuhraya MRR2.
Bila mahu keluar ke Jalan Kolam Ayer Lama, Ampang Jaya.
Olehkerana disebabkan pembinaan lebuhraya SUKE sedang rancak berlaku.
Dan penghalang plastik merah putih dipacak rapat2.
Tiba2 penulis termasuk awal pula ke lebuhraya AKLEH.
Aiyah.

"Bapak mau kemana? Bapak kenapa belok kekanan ke rumah janda? Anak bini nungguin dirumah." ;p

Terpaksalah penulis keluar menyusuri AKLEH dan terpaksa bayar tol rm2.50.
Keluar balik di Kampung Baru.
Dan ikut Jalan Semarak (Jalan Sultan Yahya Petra - tq dana) dan Jalan Datuk Keramat.
Limpas pasar Kampung Keramat yg baru terbakar kelmarin.

Movie lalat. Ghost World 2001.

Blog bukanlah hakmilik kekal.
On Jalan Datuk Keramat KL
On Jalan Datuk Keramat KL
2 cats on the roof 

  • Share:

You Might Also Like

19 comments

  1. Kalau saya, lagilah tak biasa jalan² di KL. Ikut waze Aje..

    ReplyDelete
  2. Gambar last tu menarik perhatian, gemok sungguh, siap pakai loceng tu mesti bertuan hahaha

    ReplyDelete
  3. Huntunglah wak boleh rentas ke mana2.

    ReplyDelete
  4. ralit sgt mandu sampai xsedar terlepas exit ya

    ReplyDelete
  5. dulu jalan semarak sekarang dah dipanggil jalan sultan yahya petra wak...
    comel nya kucing putih 2 ekor tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha., wak baru tahu nih., nmpk bebenar dh lama wak x dok key ell., huhuhu

      Delete
  6. Ke KL pulak ye wak. Seram dengar highway SUKE tu.

    ReplyDelete
  7. Tu sebab saya selalu on waze walaupun dah biasa jalan tu. Takut tersalah macam ni, tau jugak nak gi mana

    ReplyDelete
  8. Lama tak ke KL..kalau tidak sering ke sana juga.

    ReplyDelete
  9. hari minggu lepas saya masuk KL, mmg banyak perubahan dah, kalau tak guna waze mesti banyak masuk salah jalan

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah berjaya kembali ke jalan yang benar :p

    ReplyDelete
  11. DUKE dah ada partnerla SUKE hihihi

    ReplyDelete
  12. Seriau juga tengok wheel chair tu... semoga baik baik saja...

    ReplyDelete
  13. aduhhh kalau highway ni salah masuk exit.. mmg kena mengucap byk2 supaya tahan sabar haha

    ReplyDelete
  14. Semuga Pakcik yang berkerusi roda tu Allah lindungi dari apa juga mala petaka. Seriau juga tenguk sorang-sorang kat jalan raya.

    ReplyDelete
  15. Biru warna langit...ohsem lah gambar yang wak ambil bukan biashe biashe ni

    ReplyDelete
  16. tajuk wak sentiasa berjaya membikin saya tersenyum.. dan kadang kala ketawa.. hahaha

    ReplyDelete
  17. Menung apa la tu..ada yang mengganggu fikiran kot tu...

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly