AKU TAKKAN HALALKAN SIAPA YG CURI KURMA AKU - BUYER DAKWA BARANGNYA DICURI STAF KURIER - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

AKU TAKKAN HALALKAN SIAPA YG CURI KURMA AKU - BUYER DAKWA BARANGNYA DICURI STAF KURIER

By Wak Lat - Tuesday, April 27, 2021

Colouring set for 7 years old girl
Penulis mahu buat entri mencarut.
Tapi dibulan puasa lah pula.
Huhuhu.

Sebenarnya ini cerita sebelum bulan Ramadhan lagi.
Sebenarnya penulis tidak mahu hebah2kan siapa yg curi.
Sebab tiada bukti yg kukuh.
Cuma ada bekas bungkusan ditoreh sahaja.

Cerita lalat.
2 minggu sebelum berpuasa.
Isteri penulis (yg itu) sudah berguling2 mahu beli kurma yg sedap (dan tentunya mahal).
Jadi penulis pun tanya rakan2 serumpun sedulor semua.

Adalah penjual kenalan rakan sebagai pembekal kurma atas talian.
Jadi penulis sudah pesan 3 jenis balang kurma.
Jenis Mariami, Mabrooj dan Safawi.

Dipendek cerita, bungkusan kurma sudah terima.
Isteri penulis (yg itu) kata cuma 2 balang sahaja.
Aikkks.
Jadi penulis periksa semula dengan penjual mengatakan dia hantar 3 balang.
Balang kurma Safawi tiada.

Dipendek cerita, penulis pun buat aduan pada J&T.
Mereka akan siasat.
Iyelah tuh.

Dan penjual dengan baik hati telah menghantar balang ketiga tanpa kos apa2.
Tapi kali ini penjual guna khidmat poslaju lah sangat.

Pasal pencuri itu. 
Jangan khuatir. 
Penulis sudah halalkan. 

Nota lalat. Selain gambar2 bungkusan kurma yg paling bawah.
Gambar2 set mewarna ini telah tersalah alamat pula.
Tapi itu salah penulis sendiri.
Harak maklong.

Movie lalat. Stardust Memories 1980.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

 

Ini balang2 kurma yg diterima.

  • Share:

You Might Also Like

21 comments

  1. Replies
    1. ojo worry la kangji.. wes aku ngapuroke.. aminn

      Delete
  2. Halalkan saja. Sekiranya kita ditakdirkan masuk syurga, apa perlu menunggu orang merangkak mencari kita di padang Mahsyar untuk memohon maaf. Nak menunggu orang tu, kita pun terlewat untuk masuk ke syurga. Wallahualam.

    ReplyDelete
  3. Moga segera sedar. Bahaya ni. Alhamdulillah wak dah halalkan.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah wak sudah halalkan. Semoga yang mengambilnya insaf di bulan puasa ni dan bertaubat.
    Pensel warna ni kalau pandai melukis dan mewarna syoklah ada koleksi banyak gitu. Alamak, macamana salah alamat tu. Boleh dapat balik tak tu.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah rezki yg berkat

    ReplyDelete
  6. kata seorang kawan saya dulu, mencuri itu hukumnya haram, so tak payah nak halalkan... wallahualam

    ReplyDelete
  7. Macam tahu tahu je balang kurma didalamnya. hish hish hish. Habis tu parcel nya dia repair balik ke setelah di kidnap satu balang. cantik balang kurmanya. wak beli kat mana. Mahal tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo siyes nk order leh tingal komen reply kat sini .., nnti wak bagi no wasapnye.,

      Delete
  8. Alhamdulillah wak halalkan. Moga moga pencuri tu tak curi lagilah.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..baik hati penjual, boleh repeat order...zaman sekolah dulu syok giler dpt koleksi colour mcm ni..

    ReplyDelete
  10. Halalkan aje la wak...bukan apa..mungkin dia tak mampu nak beli kurma mahal..atau x pernah merasa kan...

    ReplyDelete
  11. Garang benar bunyi tajuk tu wak hihi...tapi alhamdulillah dah dihalalkan :)

    ReplyDelete
  12. Baik penjual tu, dia hantar kurma baru, tanpa kos tambahan. Siapa-siapa pun akan bengang kot, kalau bungkusan kita kena toreh dan dibuka.

    ReplyDelete
  13. Syoknya tengok kaler banyak2 tu!

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah. Moga dipermudahkan rezeki Wak. Moga diberi peluang 'orang itu' untuk taubat. Tahun depan, Wak hadiahkan kurma medjool untuk isteri Wak yang itu ye. Janganlah tunggu dia guling2 dulu Wak.

    ReplyDelete
  15. mula mula mmg marah kan wak.. pastu lelama , ah halal kan je la ..sbb malas fikir kan

    ReplyDelete
  16. Siapalah yang tak sayang bini Wak kan...kan..kan...

    Wah! bagusnya seller tu Wak tak berkira semoga perniagaan mereka terus maju jaya.

    Mrs. A pun pernah ada pengalaman dapat barang yang dah terkoyak bungkusannya tapi dia tak curik mungkin sebab sekadar kopi biasa-biasa aje.

    ReplyDelete
  17. Allah.. Ujian sungguh ye wak..
    Baik sungguh penjual menggantikan kurma baru tanpa apa2 kos..

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly