SAWAH PADI, POHON SEBATANG DAN SUNGAI BESAR - Tiga Lalat 2021

SAWAH PADI, POHON SEBATANG DAN SUNGAI BESAR

By Wak Lat - Saturday, April 17, 2021

Sungai Besar foodcourt
Pagi tadi penulis sudah berlarian mencari pelabuhan untuk kerja memotong rumput.
Medan selera yg ditutup pada siang hari itu kelihatan sesuai.
Yg penting, ada saluran kuasa elektrik berhampiran.

Mesyuarat tingkap pada jam 11.45am.
Walaupun mesyuarat berjalan seperti biasa.
Tapi keadaan medan selera yg memualkan.
Dengan bau longkang yg meloyakan sungguh.
Jadi penulis terpaksa berangkat segera dari situ.

Solat lalat.
Sempat penulis berlarian ke masjid ditengah bendang.
Untuk menunaikan solah jemuah.
Yg penting pematuhan SOP masih dijalankan.
Kes covid baharu sejak kelmarin sudah melampaui dua hibu.

Ooh. Petang pula penulis sempat menziarah param (pasar ramadhan).
Sambil bertanya jadual bas untuk merentas negeri lagi.

Blog bukanlah hakmilik kekal.
Masjid an-Nur, Sungai Haji Dorani
Masjid an-Nur, Sungai Haji Dorani
Masjid an-Nur, Sungai Haji Dorani
Bazar Ramadhan Sungai Besar @2021

  • Share:

You Might Also Like

16 comments

  1. ALHAMDULILLAH DAMAI SUASANA DI WAHAH PADI

    ReplyDelete
  2. kenapa teruk sngt bau longkang tu ? aduhhh kena buat something dgn bau longkang tu huhuhu

    ReplyDelete
  3. penuh juga gerai2 di bazaar tu ya waklat

    ReplyDelete
  4. wak ni memang jauh perjalanannya kan?

    ReplyDelete
  5. View yang menarik wak tangkap.

    ReplyDelete
  6. baru tau nak memotong rumput memerlukan laptop. zaman dah berubah skrg..

    ReplyDelete
  7. apa yg menarik kt param kt sg. besar? ada sate mentarang? ;-)

    ReplyDelete
  8. Masjid senang nak jaga SOP, tapi kalau bazaar memang payah la. Jaga diri je

    ReplyDelete
  9. tula.. covid naik balik ni stress :(

    ReplyDelete
  10. Pasar ramadan tak ikut SOP tu wak. Memang Covid naik bertingkek tingkek la ni....huhuhu

    ReplyDelete
  11. Duku pernah bertunang dengan org Sg Besar..tp sekerat jalan je..ex tunang dirampas janda anak 2...kalau x lama dh jadi org Sg Besar

    ReplyDelete
  12. Sawah luas terbentang, saujana mata memandang penuh kehijauan. Langit biru. Saya tahu, cuaca tetap panas di situ.

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly