DOHA SUNRISE - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

DOHA SUNRISE

By Wak Lat - Saturday, October 02, 2021

A young moon  @2021

Sabtu.
Doha, Qatar.

Pagi tadi bangun awal seperti biasa.

Usai solat subuh, penulis pun berlarian ditefian fantai.
Cuaca tidaklah sesejuk yg penulis khuatirkan.

Tiada yg menarik.
Melayan pantai yg bersih dan jernih.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

The West Bay, Doha sunrise @2021
This is an arabic sand @2021

Sabtu petang.
Doha, Qatar.

Penulis malas buat entri baharu.
Penulis tempel disini sahaja.

Usai maghrib, penulis terus berlarian ke pusat belibelah berdekatan itu.
Semalam kan tidak boleh masuk.
Hari ini penulis sudah kemaskini apps ehtaraz.
Mamat sopir yg tolong dapatkan kadsim Vodafone.
Tapi bila diperiksa, tiada baki lagi dalam kadsim itu.
Tidak mengapa, yg penting, apps ehtaraz sudah berfungsi.
Dan penulis boleh masuk mana2 pusat belibelah seluruh negara.

Dalam pusat belibelah.
1 -  tukar wang USD20 = QAR73, tolak QAR10 utk upah pendaftaran.
2 - makan KFC arab, set kebayan QAR18.
3 - masuk Carrefoure, beli buah limau dan epal. Juga beli ubat gigi dan ubat pencuci pakaian.
4 - tak jadi nak tambah nilai kadsim Vodafone.

Kembali ke pangsapuri.
Cuci pakaian busuk guna mesin pencuci dan pengering.
Ambil masa 3 jam setengah.
Lama gila.

  • Share:

You Might Also Like

11 comments

  1. Cantik macam ni pun "tiada apa yang menarik...?"

    ReplyDelete
  2. Tiada yang menarik sebab tiada yang berbikini ke mcm mana ni wak?

    ReplyDelete
  3. Tiada yang menarik sebab SA xde kat situ kan? kan?eleh wak...baik ngaku...hahahahhahaha

    ReplyDelete
  4. Dapat tengok gambar pun dak syukur.

    ReplyDelete
  5. Wow!! awak kat tak ada menarik..begini lah SUBAHANALLAH segala pujian kembali pada Allah .
    Syukur dapat lihat suasana di DOHA QATAR..ala update lah banyak2 paparan blog ya..
    Dulu kat Osaka Jepun ..phone saya selalu tak berfungsi..kadang cas low so malas nak updated, ada kekesalan juga macam tu..balik Malaysia konon baru buat entri..dah basi kan..tapi tetap baru bagi Etuza . Kenangan tu indah..Allah yang bagi kita kelapangahn ya Wak

    ReplyDelete
  6. Asalam..sedih saya jika blog web saya kena hacker. ya Allah semoga terhindar ..terima kasih ya.Etuza cuba buat pemeriksaan

    ReplyDelete
  7. tak da yang menarik wak.. semua menarik di mata saya wak..besar betul mall diaorang

    ReplyDelete
  8. resto mamak wak tak singgah ke? hehehe... wak, pasir tu msk dlm botol. bg ole ole utk org malaysia. tp utk sy sy nk fridge magnet hahahahahahaahhahaha #gurau

    ReplyDelete
  9. Kepci arab sedap tak wak. Cantiknya mall dia kalau saya ralit memandang semuanya.

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly