TERJEBAK DENGAN SQUID GAME - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

TERJEBAK DENGAN SQUID GAME

By Wak Lat - Friday, October 15, 2021

Squid Game on my laptotp @2021

Khamis.
Doha, Qatar.

Sudah beberapa hari penulis layan drama Squid  Games yg sedang viral sekarang ini di Netflix.
Tanpa perlu melanggan saluran Netflix.

Semua ada 9 episod.
Satu episod dlm 1 jam.
Ada beberapa episod yg penulis langkaukan.

Secara  peribadi, memang drama yg menarik.
Asli dan sadis.
Permainan kanak2 Korea yg dibuat oleh orang dewasa secara kejam.

Pengajaran dari Squid Game: bila kita miskin dgn hutang keliling pinggang, kita sanggup buat apa sahaja hatta untuk membunuh orang lain. Dan bila kita kaya raya sehingga bosan dan berbuat apa sahaja untuk hiburan semata-mata. Inilah kehidupan. Rating 9/10.

Amaran: tidak sesuai untuk tontonan kanak2 bawah umur.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Screenshot of Squid Game @2021

Nota lalat. Petang  tadi wak pun berlarian lagi  ke tefian fantai Corniche. Kali ini nampak agak ramai orangramai. Mungkin disebabkan esok adalah cuti hujung minggu disini. Sebenarnya wak nak jalan sampai ke tugu sculpture 7 segi yg boleh dilihat dari sini. Tapi nampaknya agak jauh dan kena lalu lingkaran ditefian jalanraya pula. Wak lepak2 sehingga sunset sebelum menapak pulang ke apartment.  |

Doha city landscape from Corniche @2021

  • Share:

You Might Also Like

9 comments

  1. saya belum terjebak lg wak... teringin nk tgk tp review kata x sesuai ditonton dgn budak²... nk tgu budak xde entah bilanya

    ReplyDelete
  2. oklah tu boleh layan netflix tanpa langgan

    ReplyDelete
  3. Terjebak juga ye Wak :)
    Moden dan cantik bandar Doha ni ye. Will be here one day, Insha Allah.

    ReplyDelete
  4. belum terjebak..cumanya mmg dok lalu lalang kt ig feed la psl squid game ni

    ReplyDelete
  5. jangan langkau episod 6 wak. tu episod paling sedih dan best.

    cantiknya Doha di waktu malam. thanks belanja gambiran untuk kami yang teringin nak travel tapi malas melayan kerenah birokrasi. haha

    ReplyDelete
  6. sy cuma layan movie korea je. takut terjebak kalau tgok drama bersiri ni. good luck Wak!

    ReplyDelete
  7. Wak WP tak terjebak lagi dengan drama2/filem2 dari korea ni
    Makanannya pun tak minat

    ReplyDelete
  8. Kucing kat sana bunyi 'miau' macam kucing kita juga ke wak? Ke bunyi arab?

    ReplyDelete
  9. saya belum sempat lagi layan Squid game

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly