WALK WALK WASHING EYES AT THE GATEMALL & CITY CENTER MALL - Wak Can Walk in Doha Too

WALK WALK WASHING EYES AT THE GATEMALL & CITY CENTER MALL

By Wak Lat - Saturday, October 30, 2021

The Gatemall, Doha, Qatar @2021

Sabtu.
Doha, Qatar.

Assalamualaikum semua kawan2 wak lah.

Petang tadi wak rasa bosan tahap sederhana dalam bilik apartment.
AWI kata tak nak pergi ke The Pearl seperti yg dirancangkan semalam.
"Mcm x rajin pulak. Sy plan nk topup barang dapur," kata AWI dalam whatssapnya.

Jadi sebelum senja, wak pun berjalan ke mall berdekatan.
The Gatemall seberang jalan dari City Center mall yg  happening itu.

Tiada lah  yg  menarik didalam mall ini.
Hanya beberapa kedai menjual pakaian branded dan mini Tesco.
Ada  klinik pakar specialist dan farmasi di tingkat paling atas.

Selepas itu, dalam perjalanan balik, wak pun singgah ke City Center mall.
Memang padat dengan orang ramai.
Carrefour dia pun selalu penuh.
Bayangkan ada dua kedai Starbucks, KFCPizza HutMcD dll.

Usai solat maghrib di surau, wak pun pulang ke pangkal jalan.
Wak tak beli apa2 pun.

Kamus lalat. Tajuk itu "walk walk washing eyes" bermaksud, jalan-jalan cuci mata ya. 

Blog bukanlah hakmilik kekal.

The Gatemall, Doha, Qatar @2021
The Gatemall, Doha, Qatar @2021
City Center mall, Doha, Qatar @2021

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. besar betul mall kat situ ya heran2

    ReplyDelete
  2. Arca ni memang bersepah2 kat sana kan?

    ReplyDelete
  3. Kalau kat Malaysia waktu macam ni hiasan deepavali

    ReplyDelete
  4. mall kat mane2 pon sama jer wak....

    ReplyDelete
  5. Hahaha.. baca tajuk tu je dah buat Sha senyum..

    ReplyDelete
  6. Cantiknya mall.kat sana. Tentu best kalau dpt ke sana

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly