VILLAGGIO MALL & SOUQ WAQIF - Wak Can Walk in Doha Too

VILLAGGIO MALL & SOUQ WAQIF

By Wak Lat - Wednesday, October 06, 2021

Chicken briyani I order on the phone @2021

Rabu.
Doha, Qatar.

Petang penulis sudah berlarian ke dua buah pusat belibelah popular.
Villagio Mall dan Souq Waqif.
Naik tren metro dari DECC ke stesen al-Aziziyah.

Didalam mall, penulis terus cari pasaraya Carrefour itu.
Ubat wangi kawan penulis di Masai itu masih tidak ketemuan.

Solat maghrib di surau Villaggio Mall.
Kemudian dalam perjalanan pulang, singgah di Souq Waqif.

Hafazan lalat. Surah as-Sajadah 32:1-18.

Blog bukanlah hakmili kekal.

Villaggio mall @2021
Villaggio mall @2021
Villaggio mall @2021
Villaggio mall @2021
Villaggio mall @2021
Villaggio mall @2021
Outside Villaggio mall @2021
Before leaving Villaggio mall @2021

Nota lalat. Dalam metro tren dari al-Aziziyah, wak mula2 tak nak gi Souq Waqif. | Tapi bila tengok map dlm tren rasa  dekat je, yakni satu stesen je slps stesen Chan Sow Lin. | Jadi wak pun teruskan ke Souq Waqif. | Berjalan kaki agak jauh dari stesen tren ke Souq Waqif, tapi wak gagahi diri juga. | Dapat ambil satu dua gambar sudah, lagipun wak dah penat. | Dan misi mencari perfume kawan Masai wak masih diteruskan ya. | Wak rasa nntilah ripit lagi. |

  • Share:

You Might Also Like

9 comments

  1. cantiknya wak...bestnya bersih kawasan

    ReplyDelete
  2. bestnya wak, nampak lenggang je sana sini seronok tak bersesak-sesak wak

    ReplyDelete
  3. bestnya wakk dapat melawat merata.

    ReplyDelete
  4. damai lihat pokok hijau di padang pasir

    ReplyDelete
  5. Cantik dan bersihnya persekitaran kat sana. Seronok wak dapat jalan jalan. Hari hari makan nasi beriani.

    ReplyDelete
  6. Hehe banyak-banyak berjalan di sana. Cergas dan kurus nanti.

    ReplyDelete
  7. jari emas itu simboliknya apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorg kata mercutanda sbb qatar menang bolasepak kalahkan Jepun pd AFC Asian Cup 2019.. ghituuu

      Delete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly