THE WEST BAY - Wak Can Walk in Doha Too

THE WEST BAY

By Wak Lat - Friday, October 01, 2021

On the high rise, Doha @2021
Jumaat.
Pagi sudah keluar dari bilik hotel mewah.
Kuarantin selama 10 hari sudah pun tamat. Khalas.

Masuk pula ke apartment syarikat.
Ditengah2 pusat ibukota.

Petang tadi penulis ke pusat belibelah berdekatan.
Jalankaki sahaja.
Tapi bila sampai dipintu, abang nepal sekuriti tidak benarkan masuk.
Sebab penulis tiada apps "ehtaraz", sama seperti mysejahtera itu.
Disini tidak boleh tulis di buku.
Kalau tiada data internet macamana penulis mahu kemaskini apps ehtaraz itu?
Abang nepal kata, "wak amek teksi tu, pergi shopping center lain."
Iya, memang banyak teksi warna putih.
Baru sahaja tadi panggil2 dan lambai2 suruh naik.
Tapi penulis masih tidak berani kerana takut ditipu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.
Jambatan al-Wardah @2021

  • Share:

You Might Also Like

11 comments

  1. Salam ziarah..awak kat mana? awak kat mana ni blogger sahabatku? wow! terbang dah awak melancong..bestnya

    ReplyDelete
  2. MENGAGUMKAN BANGUNAN2 DI NEGARA PASIR DUA BUTIR SUBHANALLAH

    ReplyDelete
  3. Selamat bermusafir (ka bermautautin🤭)@ Negeri Pasir Dua Butir.Lepas ni boleh la ke Negeri Pasir Berdengung berjumpa Raja Fasola🤣...seronoknya dapat berjalan-jalan ditefian fantai..

    ReplyDelete
  4. Mcm rupa Menara Rebung pulak hahah

    ReplyDelete
  5. cantiknya gambar-gambar wak ambil. cabaran ya bekerja di negara luar di musim pandemik ni. semoga dipemudahkan urusan Wak walk in Qatar

    ReplyDelete
  6. Cantik pemandangan Doha wak.....bila la bleh sampai ni...SA nyer impian nak pi opos kami kat Oman...

    ReplyDelete
  7. abg nepal di mana2 tetap pilih jadi security

    ReplyDelete
  8. dasat2 bangunannya... wak jgn blk dulu tggu kitorg dtg tau hahahaha

    ReplyDelete
  9. Uniknya jambatan Al wardah tu. Sungguh indah senibina bangunan dia

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly