NATIONAL MUSEUM OF QATAR & VILLAGGIO MALL - Wak Can Walk in Doha Too

NATIONAL MUSEUM OF QATAR & VILLAGGIO MALL

By Wak Lat - Sunday, October 17, 2021

National Museum of Qatar, Doha @2021

 Sabtu.
Doha, Qatar.

Semalam kan penulis terjumpa master Lim di stesen tram Msheireb.
Dia ada beritahu mahu ke National Museum of Qatar (Doha) esoknya.

Penulis pun bersetuju.
Walaupun tiket masuk sebanyak 50 riyal wajib dibeli atas talian sahaja.
Lima puluh riyal tu bersamaan lima puluh tujuh ringgit - mahal juga.

Maka pagi tadii, jam 9 pagi waktu tempatan, kami pun berangkat ke sana.
Naik tren metro di DECC ke stesen National Museum via Msheireb.

Blog bukanlah  hakmilik kekal.

National Museum of Qatar, Doha @2021
National Museum of Qatar, Doha @2021
National Museum of Qatar, Doha @2021
National Museum of Qatar, Doha @2021
National Museum of Qatar, Doha @2021
National Museum of Qatar, Doha @2021
National Museum of Qatar, Doha @2021
================
National Museum of Qatar, Doha @2021
National Museum of Qatar, Doha @2021
National Museum of Qatar, Doha @2021
National Museum of Qatar, Doha @2021
National Museum of Qatar, Doha @2021
National Museum of Qatar, Doha @2021
National Museum of Qatar, Doha @2021


Nota lalat. Dalam muzium tadi, Lim adalah komplen. Sebab mungkin dia selalu juga melawat muzium2 tempat lain. Dia kata, "kat sini takde headphone, kurang information pada objek2 yg dipamerkan." Wak pun setuju jugak.
Selepas selesai urusan melawat muzium negara Qatar. Lim kata dia mahu ke Villaggio Mall. Mula2 wak tak ingin nak ke mall itu. Tapi memandangkan hari masih terang, wak pun ikut Lim. Ini adalah kali kedua wak ke sini. Dan kali ini wak baru tahu ada bahagian mall di sebelah belakang yg bentuk bangunannya lagi menarik. "Besar juga mall ni ya, dan saya amat suka dengan design dan ukirannya," kata Lim dengan kagum. "Tapi," katanya lagi, "mungkin saya tak akan dtg lagi sini, takde yg menarik sangat selain gedung2 kedai jualan branded."

Villaggio Mall, Doha @2021
Villaggio Mall, Doha @2021
Villaggio Mall, Doha @2021
Villaggio Mall, Doha @2021
Villaggio Mall, Doha @2021

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Pagi-pagi saya sampai ke mari ikut wak jalan-jalan :)

    ReplyDelete
  2. artifak sejarah mengkagumkan mmg suka perhati

    ReplyDelete
  3. Ini tempat orang kayangan ni... bukan beshe-beshe...

    ReplyDelete
  4. Salam ziarah..subahanallah sangat indah cantik..

    ReplyDelete
  5. Serius cantik la building dia...compare ngan mall2 kat Mesia ni memang jauh hebat la kat sana kan...

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly