FACEBOOK, WHATSAPP & INSTAGRAM SEEM TO BE DOWN - Wak Can Walk in Doha Too

FACEBOOK, WHATSAPP & INSTAGRAM SEEM TO BE DOWN

By Wak Lat - Tuesday, October 05, 2021

Uber apps yet to be used @2021

Selasa.
Doha, Qatar.

Semalam petang.
Penulis sudah panggil housekeeping untuk bersihkan bilik air.
Air membasahi sehingga melimpah keluar bilik mandi.
Bila cleaner 1 datang dgn pam tangan dan periksa bukanlah masalah tersumbat.
Dan cleaner 2 datang dgn baldi mop untuk bersihkan basahan.

Malam pula.
Penulis tidak perasan rakan serumah sudah panggil housekeeping juga.
Penulis kan sedang sibuk dengan aktiviti potong rumput.
Tiada talian internet, katanya.
Tapi ketika itu penulis boleh saja guna tiktok dan blogger ini.
Mamat maintenance datang dan periksa alat wifi dalam apartment.
Mamat kata wifi tiada masalah dan dia akan datang esok untuk panggil orang IT pula.

Kemudian penulis mendapat khabar.
Rupa2nya satu dunia bermasalah dengan Facebook, Whatsapp & Instagram sahaja.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

This quran from previous hotel is neat and clean and easier to read @2021

Nota lalat. Petang  punya cerita. | Pasal ada rakan sekerja dari India kena install software 3D model. | NAR pun ada masalah dengan apps Ehtaraz dia, sama macam kes wak kelmarin sebab tak dapat nak beli simcard kat airport masa mula2 sampai. | Tapi peliknya walaupun NAR dah habis hotel quarantine 10 hari, tapi apps Ehtaraz dia masih kuning, sepatutnya hijau. | Usai install software, wak pergi ke City Center Mall. | Makan dulu sebelum cari perfume yg rakan wak dari Masai pesan. | Dia kata dulu dia beli kat dalam Carrefour. | Puas penulis pusing  keliling tanya salesgirl tapi tidaklah membantu sebab tak jumpa perfume itu. | Wak pun ada tanya kedai perfume kat luar Carrefour pun tiada juga. | Ooh, satu lagi, wak dlm dilema juga nak beli roti pita ke tidak sbb tak tahu nak cicah dgn apa utk sarapan. | Dan hampir wak terlupa, tadi masa berjalan ke City Center mall, dgn construction dimana2, tiba2 tangan wak terguris dawai tajam pula.  Demm. |

  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. Tidak perasan ada masalah whatsapps dan FB sebab aplikasi tersebut jarang digunakan.
    Hehe ada susah sedikit masuk blog Wak Lat. Nasib baik boleh komen.

    ReplyDelete
  2. mujurla tidur awal wak, tak perasan ada masalah dengan media social

    ReplyDelete
  3. sy x perasan pun masalah tu wak... hehehee

    ReplyDelete
  4. saya pon tak perasan masalah ni sebab dah tidor.. pagi biler terjaga pon masih tak tau perkara ni.. otw pegi keje dengar berita baru tau..

    ReplyDelete
  5. Takpe... Twitter kan ada... hehehehe

    ReplyDelete
  6. Sebelum ni bloh pun lemau je wak..lepas tu baru media sosial yang lain.

    ReplyDelete
  7. Nasib baik saya tak aktif pun ketiga-tiga benda alah tu.

    ReplyDelete
  8. malam tu kebetulan tidur lambat dan pelik jugak knp whatsapp x delivered... asik on off wifi dan data je pastu tgk twitter rupanya whatsapp down

    ReplyDelete
  9. Mujurlah yang ada kaitan dengan Mark Z je bermasalah. Yang lain okay.

    ReplyDelete
  10. Sedap tido memang x perasan ada masalah kat semua paltform tu...tido lagi best kan wak? apa la sanagt duaniawi je semua tu..hahahahah

    ReplyDelete
  11. tiktok , blog okla tu..tk tersenarai dlm yg down..husband pn dok layan youtube..wife nya tgh whatsapp tk bole..rupanya mmg down..ingtkn wifi tk ok..tp guna data pn tk ok...byk kali restart haha

    ReplyDelete
  12. Tangan terguris takpe wak..kalau hati terguris???? istifar jer la pujuk hati..hahahahaha..

    ReplyDelete
  13. Yg tidur awal malam tu mcm saya hanya perasan pasal ni bila da pagi.

    ReplyDelete
  14. satu dunia geger saya bangun pagi tak perasan pun. dah sampai opis baru nampak cerita. hehehehe

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly