PENING JUGA NAK PILIH MADU - Wak Can Walk in Doha Too

PENING JUGA NAK PILIH MADU

By Wak Lat - Thursday, October 14, 2021

A lemon on my hand @2021

Rabu.
Doha, Qatar.

Satu hari penulis agak sibuk dengan urusan potong rumput ya.

Petang tadi, penulis berlarian ke mesjid berdekatan.
Penulis pernah datang bersolat jemuah minggu lepas.
Walaupun tadi sampai awal tapi pintu masjid belum  dibuka lagi.
Sepuluh minit sebelum azan maghrib baru mamat bangla tiba dan buka pintu.

Begitulah juga usai solat berjemaah.
Sepuluh minit mamat bangla tutup lampu dalam dewan.

Walaupun waktu isyak bukanlah lama lagi.
Mungkin disebabkan pandemik sekarang ini.

Dari mesjid tadi, penulis berlarian ke pusat belibelah didepan itu.
Masuk Carrefoure mencari bekalan roti pita dan madu asli.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

9 comments

  1. nak pilih madu memang pening, lagi kalau nak tahu mana yang asli

    ReplyDelete
  2. Masjid kt sana memang buka ikut time gitu ye wak? Pilih je madu yg berkenan dihati wak hehehe

    ReplyDelete
  3. Tersedak macam tajuk tadi....

    (Yeay! Blog ni ada improvement dalam kelajuan loading!)

    ReplyDelete
  4. cantik masjidnya...amboi pening cari madu

    ReplyDelete
  5. sana solat jarak-jarak atau dah rapat saf?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa mula masuk mesjid ikut SOP la sgt.. tapi bila solat sejadah je rapat2.. hehehe

      Delete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly