MSHEIREB TRAM IN DOWNTOWN DOHA - Wak Can Walk in Doha Too

MSHEIREB TRAM IN DOWNTOWN DOHA

By Wak Lat - Saturday, October 16, 2021

Friday  prayer @2021

Jumaat.
Doha, Qatar.

Tengahari tadi penulis berkesempatan bersolat jemuah di masjid berdekatan yg sama.
Alhamdulillah.

Malam tadi, usai maghrib, penulis berlarian lagi ke City Center Mall.
Tukar duit ringgit ke riyal.
Rasa ciput nilai duit negeriku rasa.

Selepas itu penulis terus berlarian ke downtown Msheireb.
Memang berhajat mahu naik tram.
Yg seronoknya sebab percuma (baca, gratis).
Pusing keliling  di downtown sahaja.
Tidaklah jauh mana.
Dari stesen 2 ke stesen 8.
Ambil gambar pancuran sahaja.
Kemudian naik tram yg berpusing balik tadi.
Dari stesen 8 ke stesen 2.

Masa turun dari tram tadi.
Tiba2 berjumpa dengan rakan sekerja, master Lim.
Dia dengan rakan serumahnya, Vinh orang Burma.
Tidak perasan tadi naik tram yg sama.

Nota lalat.  Msheireb, Musheireb atau Mushayrib (Arabic: مشيرب‎ ) bermaksud tempat untuk minum air. Kedudukannya bersebelahan Souq Waqif.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

11 comments

  1. Salam ziarah Wak Lat..subahanallah..berapa lama stay dah sana..
    semoga sihat dan selamat dilindunginya ke seketika di negara lain ya..

    ReplyDelete
  2. macam2 dah pengalaman kat sana kan..

    ReplyDelete
  3. bestny wak.. bekerja sambil melancong...

    ReplyDelete
  4. Macam mana nak pronounce Msheireb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Msheireb, Musheireb atau Mushayrib (Arabic: مشيرب‎ ) bermaksud tempat untuk minum air. Tapi sekarang semua papantanda tulis Msheireb. Wallahualam.

      Delete
  5. cantik Doha waktu malam.

    ditakdirkan kaya...saya akan ke sana juga nanti

    ReplyDelete
  6. Jauh berjalan luas pemandangan...

    ReplyDelete
  7. wow..suasana di Qatar ibarat dalam filem. nice giler tram tu. Ingat macam tram di Hong Kong atau Mesir. hehe

    ReplyDelete
  8. Cantik Doha! Puas wak berjalan sana sini.

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly