TAK MENARIK SEBAB TAK JUMPA YG PAKAI BIKINI - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

TAK MENARIK SEBAB TAK JUMPA YG PAKAI BIKINI

By Wak Lat - Sunday, October 03, 2021

Doha City Center @2021

 


Ahad.
Doha, Qatar.

Pagi2 usai solat subuh, penulis pun berlarian ke tefian fantai.
Tapi kali ini penulis cuba ke bahagian selatan pusat bandaraya pula.

Ooh.
Penulis terlupa mahu sedekah subuh tadi.
Yo wes lah.

Agak jauh juga penulis berjalanan.
Penulis terpaksa menyimpang ke timur bila nampak matahari mula naik.

Bila tiba  ditefian fantai.
Penulis lihat ada beberapa orang tempatan sedang memancing.
Sekejap sahaja mereka mendapat ikan2 yg besar2.

Ada satu mamat arab ni berenang sorang2 disitu.
Kemudian dia minta penulis ambilkan gambar guna iphone dia.
Penulis layan sahaja.

Hafazan lalat.
Surah as-Sajadah 32: 12-13

Blog bukanlah hakmilik kekal.


Doha City Center @2021
Doha City Center @2021
Doha City Center @2021
Doha City Center @2021
Doha beach @2021
Doha beach @2021
Doha beach @2021
Maggi mee inside petrol station @2021


Nota lalat. Petang Ahad. Wak berlarian lagi ke City Center Mall sebab nak beli simcard baru Ooredoo. | Kat dalam kedai Ooredoo, kerani kata simcard QAR35 yg kawan Wak beli hanya dijual di airport. | Jadi wak pergi airport guna Metro (LRT tren) dari DECC. | Walaupun tambang hanya QAR2 tapi kerana kena kelepet pasal laluan tren dengan budak pinoy yg nampak educated, jadi wak buang masa dan tambang lagi. | Dipendek cerita, wak dapat beli simcard QAR35 di booth airport. | Masa balik, wak ingat nak jalan2 tepian pantai Corniche, tapi disebabkan byk sgt construction, jadi pemandangan pantai adalah terbatas. | Jadi wak balik jalan kaki sahaja - jauh giler wehh. | Sempat singgah semula di City Center Mall, tukar duit Singapore Dollar dan Ringgit. | Terasa amatlah ciput harga seringgit kita kanns. |

  • Share:

You Might Also Like

12 comments

  1. Wah....cantiknya pemandangan..wak dah mula start kerja kat office ke? tudiaaa...xde la rindu sangat kat Malaysia...maggi pun banyak kat sana kan....wak pastikan yang pakai bikini tu x menopos ye wak....muahahahahahaha

    ReplyDelete
  2. Ala makkkk tajuk. Sentap ammi wak ooi. Rasa mcm semalam komen gitu kat posting wak hahahha

    ReplyDelete
  3. Eh kejapnya dah habis kuarantin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepatutnya 7 hari je kuarantin, tp sbb vaksin sinovac x laku so kena lepak 10 hari, sibbaik bukan 14hari., khannns ;p

      tp dengarnye skrg kat msia balik dr obersi leh buat kuarantin rumah je.. ;p

      Delete
  4. cantiknya wak, nampak lenggang je wak sana sini
    pantai lain kot wak yang ada pakai bikini tu wak hehehehe

    ReplyDelete
  5. tefian fantai doha cantik juga

    ReplyDelete
  6. wakkkkk tlg bergambar dpn vending machine emas tu wak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh anies ni silap, gold vending machine tu kat Dubai, bukan Doha., huhuhu lain kerajaan memerintah

      Delete
  7. Bangunan pencakar langit dia cantik tapi yang best sebab tak jem...hehehehe terowong yang banyak payung tu cantik. Bawah tanah ke wak

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly