BEEF CURRY + WHITE RICE - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

BEEF CURRY + WHITE RICE

By Wak Lat - Monday, November 08, 2021

Beef curry from al  Kaladi restaurant @2021

 

Ahad.
Doha,  Qatar.

Tiada aktiviti menarik hari ini.
Wak pun sibuk dengan tugasan potong rumput.

Dan tengahari tadi, tiba2 tiada talian wifi dan internet dalam bilik apartment.
Aduhai, kutu wak mati.
Dekat 3 jam juga baru wifi bermula semula.

Ooh, pasal gambar makanan delivery diatas.
Hari ini wak pesan beef curry (QR12) dengan nasi putih (QR5) sahaja.
Selalu pesan telur rebus dua biji.
Tapi telur Carrefour masih ada dalam bekalan.
Harga telur pun lebih kurang sama sahaja, yakni satu riyal  (rm1.14) sebiji.

Ooh, kari daging ini memang power pedas giler.
Bikin terjurai2 peluh atas dan bawah.

Nampak tak portion makanan itu memang banyak.
Jadi wak bahagikan dua untuk dimakan esok.
Bukan kedekut, tapi berjimat cermat kan amalan mulia.
Letak dalam refrigerator.
Esok keluarkan dan panaskan dalam microwave oven.

Movie lalat  🎥 Yesterday (2019) - separuh saja wak tonton sbb cerita yg bosan dan tak masuk akal.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

12 comments

  1. Boleh kaya kalau bisnes telur kat sana

    ReplyDelete
  2. aah banyak betul portion, macam untuk makan 3 orang

    ReplyDelete
  3. SALAM ISNIN SIHAT SEJHTRA DI DOHA

    ReplyDelete
  4. nampak pekat betul kari nya tu wak, ingatkan makan untuk geng lain sekali sebab nampak banyak nasinya... yelah wak jimat nak beli 2 kali

    ReplyDelete
  5. besar portion tu. kalau saya mungkin 3 kali makan

    ReplyDelete
  6. nampak sedap kari tu.. pekat

    ReplyDelete
  7. memang mati kutu kalau xde wifi.
    Dia punya kari pekat betul kuahnya. kalau pedas sangat pun kadang tak sanggup nak habiskan.

    ReplyDelete
  8. Tudia kari dia. Pekat likat melekat.Hu3.

    ReplyDelete
  9. Orang Arab potion makanan dia memang banyak kan wak. Dia sekali hadap kita 2 ke 3 kali hadap sebab banyak sangat. Bagus tu wak tak payah beli banyak kali.

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly