THE FIRST MORNING DEW - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

THE FIRST MORNING DEW

By Wak Lat - Tuesday, November 23, 2021

City Center Mall, Doha, Qatar @2021

Selasa.
Doha, Qatar.

Pagi2 tadi wak perasan.
Ternampak seperti tanah dibasahi hujan.
Diluar tingkap apartment pun berkabus.

Jadi, wak pun bercadang berjalan ke tefian fantai.
Alone matcham biasa.

Tapi bila sampai di luar, tidaklah nampak air hujan.
Tanah pun kering.
Cuma cuaca  agak sejuk, yakni 23°C.

Sampai di fantai pun suasana agak lengang.

Bila berjalan balik dari fantai.
Nampaklah air menitis dari atap parkir kereta.
Mungkin embun sudah mula turun.
Lagipun sekarang kan mahu masuk musim winter.

Nota lalat. Pagi tadi (23/11) wak perasan roommate wak itu sudah keluar bawa beg roda.
Jadi, wak confirm kat REM utk masuk master bedroom yg agak besar.
Yg penting ada bilik air sekali - siap bathtub.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

15 comments

  1. cantik2 view yg dpt dicapture..betapa indahnya kebesaran yg maha esa

    ReplyDelete
  2. Wwah..cantik- cantik gambar yang wak amik ni...wak nak ke kangkung goreng belacan...hahahahaha...SA bleh je pi sana tolong masakkan...ehhhhh..

    ReplyDelete
  3. cantiknya bulan mengambang di kota le Tinggi eh di Doha. Rare tu bila kapalterbang lalu kat bulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh tu bukan bulan ye., itu matahari baru terbit ;p

      Delete
  4. wakkkk cantiknya bulan di pagar bintang eh takde bintang...tapi serius wak memang cantik

    ReplyDelete
  5. wak pekerja binaan tu buat apa. Memang pokok kurma ke ditanam sebagai hiasan

    ReplyDelete
  6. cantik gambar matahari dan bulan tu wak....
    sejuk lah tu 23 darjah ye wak, tefian pantai asyik lenggang je wak bila ramai orangnya

    ReplyDelete
  7. Pandai shoot . Semua gambar cantik .Bila orang sebut QATAR , tak pernah terfikir pun kat sana ada pantai , selalu membayangkan sana hanya ada bangunan tinggi-tinggi yang nampak mewah je . Rupanya suasana pantai sana pun lebih kurang macam malaysia .

    ReplyDelete
  8. Lengang je parkir dan kedai kopi. Mana semua orang Wak?

    ReplyDelete
  9. Cantik nye view sana wak..
    lama nye la tak terbang tengok negara orang

    ReplyDelete
  10. Cantik gambar2 yang wak ambik. Pakai camera apa yer wak? Hi3

    ReplyDelete
  11. Wa... encemnya gambar bulan tu eh! Wak tu

    ReplyDelete
  12. Doha pun ada winter ye? Sejuk la tu 23• kalau di sini dah bersweater

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly