PLEASE REMOVE YOUR CARD - PART 2 - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

PLEASE REMOVE YOUR CARD - PART 2

By Wak Lat - Friday, November 12, 2021

Souq Waqif, Doha @2021

Khamis.
Doha, Qatar.

Usai mesyuarat tingkap pagi tadi.
Wak terus  berlarian ke City Center mall.
Mencuba hampir kesemua mesin atm yg ada.
Tapi masih tidak berjaya.

Jadi, mengikut  kata AWI.
Semalam ada rakan yg  boleh keluarkan wang cash di Souq Waqif.
Siap hantar gambar rakan itu berada di mesin atm.

Jadi,  dari City Center Mall, wak pun terus ambil tren metro.
Ke Souq Waqif semata2 mahu mencari mesin atm itu.

Bila berjumpa mesin atm.
Serupa juga, masih ditendang kad atm dengan jayanya.

Cerita lain.
Tadi masa ondway balik.
Dalam stesen metro di Msheireb.
Ada awek Filipin sibuk tanya dgn sorang lelaki (mcm staf metro).
Awek cakap dia nak pergi National Museum.
Tapi mamat lelaki macam tunjuk salah tren.
Bila awek tu ikut laluan lelaki yg salah, wak pun tegur.
Wak suruh naik line kuning ke National Museum.
Awek Filipin pun cakap "thank you."
Teringat wak dulu kena kelepet dengan mamat Filipina yg nmpk mcm educated masa nak pegi airport.
Wak tak sampai hatilah nak balas dendam.

Cerita lain kedua.
Masa dalam berjalan balik ke apartment.
Tiba2 ada mamat Filipin tegur wak dalam bahasa Tagalog.
Mamat tanya nak pergi hotel Marriot.
Padahal dekat saja.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Msheireb metro station @2021
Doha city center @2021
Chicken briyani I bought at Lulu Express for 13.50 riyal @2021

  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. ALHAMDULILLAH BAIK HATI WAK MOA ALLAH PERMUDAH URUSAN WAK DI RANTAU ORANG WAH PANDAI SPEAK TAGALOG TU

    ReplyDelete
  2. kene tukat kot kad atm wak tu... asik kene tendang jer

    ReplyDelete
  3. apakata mtk dr member je cash wak.. pastu wak tranfer kt dia.. hahaha.. sy selalu buat mcm tu sbb malas nk pegi atm

    ReplyDelete
  4. Bila nak setel ni Wak?
    Tapi nampaknya masih boleh bertahan tu, makan nasi beriani lagi haha...

    ReplyDelete
  5. Biryani dan hari jumaat memang kawan baik di Malaya...

    ReplyDelete
  6. Filipino tu tourist ke acah2 tourist?

    ReplyDelete
  7. wah wak ada keturunan filipina ni sebab tu orang Filipine suka tanya wak...siap cakap tagalog lagi

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly