JARIR BOOKSTORE & AL-WATAN IT CENTER - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

JARIR BOOKSTORE & AL-WATAN IT CENTER

By Wak Lat - Monday, November 29, 2021

Jarir Bookstore Doha @2021

 Isnin.
Doha, Qatar.

Tengahari tadi wak berlarian menaiki LRT.
Dari  DECC terus ke stesen al-Doha al-Jadeda.

Ada 2 tujuan utama.
1 - mencari kedai buku, ie al-Quran, jenis majeed.
2 - mencari henfon murahan tapi berkuasa tinggi, ie Poco F3.

Ada rakyat Malaysians in Qatar mencadangkan.
1 - pergi ke Jarir Bookstore.
2 - pergi ke al-Watan Center.

Dua2 kedai itu berdekatan stesen LRT al-Doha al-Jadeda.
Walaupun berlawanan arah dari stesen.
Tapi tidaklah jauh sangat kalau berjalan kaki.

Kedai Jarir bookstore menjual peralatan komputer, gadget dan juga buku2.
Tapi wak tidak berjumpa pula al-Quran yg dicari.

Di kedai al Watan Center pula.
Tidaklah secanggih Plaza Lowyat.
Hanya setingkat saja.
Itupun tidak banyak kedai yg dibuka.
Selepas  beberapa kedai ditanya pasal henfon Poco F3 baru berjumpa.

Tapi wak tak beli apa2 pun.

Ondway balik, wak singgah Carrefour.
Beli bekalan barang2 dapur sikit.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

17 comments

  1. Cantik senibina bangunan Jabir Bookstores tu.

    Wak ke yang buat lukisan kan kereta tu? 😂

    ReplyDelete
  2. cantik bangunan dia. siapa pula yg conteng kereta tu? haha

    ReplyDelete
  3. kenapalah kereta tu tak berbasuh tu haa..haha

    ReplyDelete
  4. Doha ni nampak macam canggih betul, tapi rupanya tak la secanggih mana ye wak hehehhe...

    ReplyDelete
  5. The other side of doha..hehehehehe

    ReplyDelete
  6. Patut la gambar cantik2... kamera kayangan...

    ReplyDelete
  7. Menarik senibina bangunan tu
    Syioknya jenjalan tak ramai orang

    ReplyDelete
  8. Untung dapat masuk kedai buku luar negara.

    ReplyDelete
  9. unik binaan Jarir bookstore. condong pula bangunannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh bangunan xcondong laa ciksal, camera cap aiyam wak yg mengong 😅😅

      Delete
  10. apasal kereta tu wak, lama benar tak cuci tu, sampai org dah conteng2... hehehe

    ReplyDelete
  11. Tak beli apa apa, dapat singgah pun okay jugak cuci mata kan. Siapa pulak yang conteng kereta tu, kesian berhabuk gitu tak dibasuh.

    ReplyDelete
  12. ait wak beli buku anatomi ke wak

    ReplyDelete
  13. kereta tu tak bergerak ke sampai penuh habuk atasnya. ke tak dan nak basuh

    ReplyDelete
  14. Suka kalau pergi kedai buku...suka bau kertas baru

    ReplyDelete
  15. Suka tnegok wak update bangunan- bangunan kat sana...

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly