PUASA NAZAR YANG PERTAMA - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

PUASA NAZAR YANG PERTAMA

By Wak Lat - Monday, November 15, 2021

This Quran belongs to the apartment @2021

Ahad.
Dohar, Qatar.

Hari ini wak nak bermula puasa nazar yg pertama.

Pukul 2 pagi sudah terjaga.
Solat tahajjud dan hafazan surah al-Waqiah seperti biasa.

Tunggu sehingga jam 3.45am untuk bersahur.
Ada tugasan potong rumput yg harus diselesaikan.
Sebab subuh masuk jam 4.30am.
Panaskan lauk beef curry dan nasi putih yg semalam pesan.

Semoga dipermudahkan.
Amin.

Waktu maghrib pula jam 5 petang.
Sama saja lebih kurang panjangnya waktu siang seperti di Masai.

Cerita lalat lain.
Pasal kad bank yg masih bermasalah.
Wak masih gigih dan berusaha untuk mendapatkan cash.
Tadi pagi master Lim dengan  Awi sudah suruh  wak try call customer service.
Ada nombor telefon dibelakang kad untuk dihubungi.
Mereka suruh guna telefon pejabat di tingkat 34.
Jadi tanpa berlengah, wak pun terus menghubungi.
Rupanya memang ada masalah dengan kedua2 kad wak.
Kad debit Maybank dan kad kredit RHB Bank.
Tapi setiap masalah mesti ada penyelesaiannya kan.

Hafazan lalat. Sabki surah at-Takwir.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

 

  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. masih xleh withdraw lg ke wak? kad maybank sy pun mcm tu... memilih atm... sbb tu fobia rasa nk withdraw di atm.. kadang boleh kadang x boleh

    ReplyDelete
  2. moga segera selesai masalah dgn atm tu amiin

    ReplyDelete
  3. semoga masalah kad wak tu dapat diselesaikan segera..

    ReplyDelete
  4. semoga dipermudahkan puasa wak hari ni di Doha ya...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah termakbul yang dihajati sebab tu puasa nazar di buat.

    ReplyDelete
  6. Mesti stress kan setiap kali nak withdraw duit. paling risau kalau kad kena telan.

    ReplyDelete
  7. mujur wak cool je kat situ..
    kalau ammi yg kena kad tak boleh guna confirm takleh tido malam memikir

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly