MEDICALLY FIT FOR UNRESTRICTED OFFSHORE WORK - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

MEDICALLY FIT FOR UNRESTRICTED OFFSHORE WORK

By Wak Lat - Saturday, November 06, 2021

An approval form that I've been waiting from Naseem doctor @2021

Sabtu.
Doha, Qatar.

Hari Selasa lepas kan wak dah pergi checkup kat klinik Naseem.
Doc kata dia tak boleh lepaskan wak belayar ke tengah lautan.
Dia kata urine wak dijangkiti virus.

Jadi dia bagi ubat pil dua jenis.
Satu, Macromax 500 sebanyak 3 biji untuk tiga hari.
Dua, Alka-Ur sebanyak 10 sachet untuk 5 hari.
Dan jumpa dia kembali selepas 3 hari.

Sepatutnya wak jumpa doc lagi semalam.
Tapi ejen kata semalam hari cuti umum.
Dan doc tidak bertugas.

Jadi pagi tadi wak sudah pergi ke klinik Naseem.
Cuma ambil ujian air urine dan tunggu result selepas sejam.

Wak keluar gi cari makanan sebab puasa dari tadi malam.
Dalam klinik itu tiada kantin atau medan selera.
Agak jauh juga wak berjalan.

Jumpa mini market dan beli susu dan cokelat dan biskut saja.

Sejam lepas tu wak kembali semula ke lab urine tadi.
Dapat result yg positif.

Kena tunggu giliran nak jumpa doc pula.
Punyalah lama sebab no token wak sudah terlepas jauh.
Kena merayu2 dengan misi pula.

Alhamdulillah.
Doc kata, "better result and you can go."

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly