SOLAT JEMUAH NO. 4 - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

SOLAT JEMUAH NO. 4

By Wak Lat - Saturday, November 06, 2021

Akhaleel Ibraheem Mosque Masjid @2021

Jumaat.
Doha, Qatar.

Hari jumaat adalah hari cuti weekend di negeri pasir berdengung ini.
Tapi kerja potong rumput berjalan seperti biasa.

Usai meeting di tingkat 24 tadi. Wak pun balik ke kamar wak tengok ada ahkak housekeeping hampir selesai cuci apartment. Wak pun suruh mereka kemas bilik wak pula yg tadi berkunci kann. 

Tadi AWI  ada tanya.
"Keluar x hari ni wak?" wasapnya.

Wak bagitahu, "kuar gi solat jemuah saja."
"Petang wak sibuk kerja potong rumput," dia pun ok saja.

Tapi kelmarin wak sudah janji mahu try makan nasi lemak.
Kat restoran OG Street Kitchen di Wakrah.
"Ahkak OG tu dulu ada clash dgn owner kedai pak Arab tu," kata AWI.

Nota lalat. Sebelum wak dtg Doha ni, wak ada baca psl ahkak OG ni. Glemer kat msia, smpi anak raja pun ketagih nak makan nasi lemak dia.  Tahun 2019 dia dtg Doha sbb ikut laki dia keje sini. Dan dia buka kedai restoran nasi lemak joint dengan pak arab tu. Tapi 2020 kan covid-19 melanda. Tak lama pastu dia pun balik msia. Tapi nama kedai masih nama dia. Wallahu.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

8 comments

  1. Di sini solat pun jarak jarak juga ke macam di Malaysia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 je jarak ikut SOP, tp pas khutbah maka dorg berterabut solat rapat2 ikut sejadah memasing.,. huhuhu

      Delete
  2. Sana SOP tak perlu bawak sejadah sendiri eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh, wak ada citer sblm ni., kene bwk sejadah sendiri., kalo x bawak leh pakai semejid punye - jenis plastik ni potong dua yg kena kipas angin leh terbang., huhuhu

      Delete
  3. Sudah 4 Jumaat Wak di Doha ye

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly