KATARA CULTURAL VILLAGE SUNSET - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Jakarta)

KATARA CULTURAL VILLAGE SUNSET

By Wak Lat - Sunday, November 14, 2021

Photo 1. Found this cikputih on the City Center mall carpark @2021

Sabtu.
Doha, Qatar.

Petang tadi usai solat asar, wak pun berlarian ke Katara.
Naik tren metro dari DECC.

Dulu wak pernah datang ke Katara Cultural Village ini.
Tapi itu sunrise diwaktu pagi. +Link.

Amaran lalat. Entri ini ada 41 gambiran.

Sempatlah juga  wak bersolat maghrib berjemaah di masjid of  Katara sebelah pigeon triple towers ini.
Terlupalah pula wak nak pergi mesjid Golden Mosque disebelah tengah.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Photo 2. Embassy of Malaysia near Katara metro station.
Photo 3. Parking pillars at Katara metro station.
Photo 4. Beautiful building, Katara Cultural Village.
Photo 5. Beautiful building, Katara Cultural Village.
Photo 6. Beautiful building, Katara Cultural Village.
Photo 7. Beautiful building, Katara Cultural Village.
Photo 8. Beautiful building, Katara Cultural Village.
Photo 9. A giant gift box, Katara Cultural Village.
Photo 10. Beautiful building, Katara Cultural Village.
Photo 11. See the moon at Pigeon Tower, Katara Cultural Village.
Photo 12. Twin Pigeon Tower, Katara Cultural Village.
Photo 13. Twin Pigeon Tower, Katara Cultural Village.
Photo 14. Twin Pigeon Tower, Katara Cultural Village.
Photo 15. Mother nature hurtling the Earth, Katara Cultural Village.
Photo 16. Mother nature hurtling the Earth, Katara Cultural Village.
Photo 17. Mother nature hurtling the Earth, Katara Cultural Village.
Photo 18. Mother nature hurtling the Earth, Katara Cultural Village.
Photo 19. Mother nature hurtling the Earth, Katara Cultural Village.
Photo 20. Oh hi, Katara Cultural Village.
Photo 21. Amphitheater sunset, Katara Cultural Village.
Photo 22. Qatar airlines, Katara Cultural Village.
Photo 23. View from Amphitheater, Katara Cultural Village.
Photo 24. View from Amphitheater, Katara Cultural Village.
Photo 25. View from Amphitheater, Katara Cultural Village.
Photo 26. View from Amphitheater, Katara Cultural Village.
Photo 27. View from Amphitheater, Katara Cultural Village.
Photo 28. Iqra Bismirabbi, Katara Cultural Village.
Photo 29. The biggest key in the world made entirely of steel. Symbolising hope for a potential homecoming of displaced Palestinian refugees and other Arabs in the region,  Katara Cultural Village.
Photo 30. A green plant, Katara Cultural Village.
Photo 31. Pigeon Triple Towers No 2, Katara Cultural Village.
Photo 32. Pigeon Triple Towers No 2, Katara Cultural Village.
Photo 33. Pigeon Triple Towers No 2, Katara Cultural Village.
Photo 34. Masjid of Katara, Katara Cultural Village.
Photo 35. Masjid of Katara, Katara Cultural Village.
Photo 36. Masjid of Katara, Katara Cultural Village.
Photo 37. Masjid of Katara, Katara Cultural Village.
Photo 38. Gallery Lafayette, Katara Cultural Village.
Photo 39. Moon over Doha downtown.
Photo 40. Moon over Doha downtown.
Photo 41. Banana sold at Carrefour, City Center mall.

  • Share:

You Might Also Like

9 comments

  1. xdapat ke sana tengokpic pun jadila

    ReplyDelete
  2. Terima kasih wak perkongsian gambar-gambar dari sebahagian kecil tempat di Qatar. Betuk kata Kak PI (Paridah)..dapat tengok gambar pun jadilah. Dah besar nikmat.

    ReplyDelete
  3. Kunci besar tu banyak makna boleh diterjemahkan...

    ReplyDelete
  4. menarik katara cultural village ni...

    ReplyDelete
  5. SubhanAllah cantik2 wak bangunannya...simbolek sungguh senibinanya

    ReplyDelete
  6. Pigeon pun ada twin tower ya wak....bagus lah

    ReplyDelete
  7. Indah sungguh senibina masjid Katara ya wak

    ReplyDelete
  8. Mudahan Allah rezekikan saya jejak ke Qatar melihat keindahan mukabuminya. Aamiin

    ReplyDelete
  9. cantik-cantik gambar Wak ambil. tak mengapa, taruklah banyak-banyak. bolehlah ubat kerinduan nak travel. Arca kunci tu harap bukanlah sekadar hiasan ya

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly