UNTUK SEKEPING POSKAD DAN SEBONGKAH PERFUME - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

UNTUK SEKEPING POSKAD DAN SEBONGKAH PERFUME

By Wak Lat - Friday, November 05, 2021

Postcard I bought today from Doha Qatar @2021

Petang Khamis malam  Jumaat.
Wak sudah berlarian ke Souq Waqif.
Tujuan wak untuk mencari poskad dan perfume pesanan  kawan dari Masai itu.

Recap.
Dulu wak pernah datang sini.
Jumpa kedai gambar yg jual poskad.
5 riyal sekeping.
Juga dulu wak pernah beli perfume itu.
Tapi terlupa kedai perfume yg mana satu.

Walaupun wak tiba di kedai gambar yg menjual poskad itu sudah agak petang.
Tapi peliknya kedai ditutup.
"Kedai buka jam 4.20pm wak," kata mamat yg repair jam didepan.
"Ah, ada sejam lagi," getus hati wak. 
Jadi wak jalan2 dahulu sekitar pasar lama itu.
Sambil mencari minyak perfume "Oud Couture" - nak sebut pun susah.

Akhirnya berjumpa juga deretan kedai perfume disitu.
Kedai yg wak tanya mula2 memang tiada.
Kedai bersebelahannya baru ada.
Alhamdulillah.

Pulang tadi wak tidak terus ke stesen metro Souq Waqif.
Tapi wak terus ke stesen metro Msheireb yg agak jauh.
Dan terus pulang ke gagang.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

8 comments

  1. alhamdulillah nasib baik jumpa juga

    ReplyDelete
  2. pos kat kak poskad doha satu heh..heh..

    ReplyDelete
  3. masa belajar dulu selalu gak bertukar2 poskad dgn sahabat pena. poskad2 tu abe kie simpan dlm album gambar sampai kini..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah dapat dibeli perfum yang dikirim ya wak...
    mula-mula dana ingat arca apa, rupanya ibu jari heheheheh

    ReplyDelete
  5. Betul lah... sana memang banyak arca!

    ReplyDelete
  6. Rasa mcm tgh folo wak jalan2 shipping Dan cuci mata kat sana. Bestnya

    ReplyDelete
  7. kotak2 warna ungu tu...arca kotak perfume oud ke? hehehehehe

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah selesai amanah Wak

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly