PUASA NAZAR YANG KEDUA - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

PUASA NAZAR YANG KEDUA

By Wak Lat - Thursday, November 18, 2021

An invited guest to eat nasi briyani @2021

Khamis.
Doha, Qatar.

Pagi tadi terjaga awal, jam 2am.
Solat tahajjud dan hafazan surah al-Waqiah seperti biasa.

Ingat mahu terus tidur semula.
Tapi terkebil2 hampir sejam.

Wak pun buka laptop buat kerja sikit.

Jam 3.50am, wak panaskan lauk semalam.
Dan terus makan sahur.

Sekarang masuk waktu Subuh jam 4.33am.
Dan masuk waktu maghrib pula jam 4.47pm.
Lebih kurang 12 jam, sama waktu siang macam di Masai. 

Ooh. Semalam AWI ajak naik ke apartment dia dan master Lim.
Dia ada masak nasi beriani dan kari kambing.
Master Lim ada masak sup kurma ayam.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

8 comments

  1. Alhamdulillah..Selamat berpuasa wak :)

    ReplyDelete
  2. awalnya subuh kat sana... maghrib pulak jam brp wak?

    ReplyDelete
  3. wak masaklah nasi ambeng pulak lepas ni..asyik beriani nasi arab je manjang..mau gebu bila balik nanti wak

    ReplyDelete
  4. selamat berbuka sekejap lagi wak

    ReplyDelete
  5. Selamat berpuasa wak. Berbuka puasa apa pula ye arini? :)

    ReplyDelete
  6. berapa hari lagi tinggal puasa Wak? Bagusnya bujang-bujang pandai memasak. Wak bila nak tunjuk skill?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh ciksal, ni bukan qadha puasa ganti ye, ni puasa nazar lain sgt tuuuh., huhuhu

      Delete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly