BABI FRESH - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

BABI FRESH

By Wak Lat - Wednesday, December 15, 2021

City Center Doha this morning @2021

Rabu.
Doha, Qatar.

Pagi2 wak sudah berjalan ke Corniche (waterfront) lagi.

Alhamdulillah.
Sedekah subuh 40 hari yg kedua selamat dihulurkan.

Balik tadi singgah di Lulu Express.
Beli roti arab sehinggit dan susu segar.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Dari Abu Hurairah radliallahu anhu bahwa Nabi Shallallahualaihiwasallam bersabda: "Tidak ada suatu hari pun ketika seorang hamba melewati paginya kecuali akan turun (datang) dua malaikat kepadanya lalu salah satunya berkata; "Ya Allah berikanlah pengganti bagi siapa yang menafkahkan hartanya", sedangkan yang satunya lagi berkata; "Ya Allah berikanlah kehancuran (kebinasaan) kepada orang yang menahan hartanya (bakhil) ". (HR. Bukhari) [No. 1442 Fathul Bari] Shahih.
Mandul Traditional Babi Fresh sold at Lulu Express @2021
Twitter lalat.
Kek muffin ini ada juga dijual di Singapura, tetapi tidak di Malaysia.
Ada juga orang jumpa muffin Babi ini di Turki dan ianya berasal dari Sepanyol.

These are the ingredients in a regular babi:
Wheat flour, white sugar, sunflower oil (20.4%), eggs, water, glycerin, milk protein, acid calcium pyrophosphate, sodium bicarbonate, flavorings, citric acid, sorbic acid, edible salt.
Nothing out of the norm, but people who have allergies to eggs and gluten might want to take note when consuming that sweet, sweet treat.
Mandul Babi is basically a vegetarian product except for the eggs la, so y’all can have fun eating it. But if you’re ever doubtful, MUIS (Majlis Ugama Islam Singapura) would like to remind that no halal certificate does not mean that it’s haram. They even included a little chart as well.

Pesanan lalat. Kalau was-was, jangan cuba2 nak makan.

  • Share:

You Might Also Like

13 comments

  1. kalau kt malaysia ni comfirm viral jadinya

    ReplyDelete
  2. Babi Fresh tu muffin stroberi ek..

    ReplyDelete
  3. Hahahahaha..bikin suspen ajer wak...
    Kalau pegi Bali boleh nampak babi gulingnya..digolek2 depan kedai...

    ReplyDelete
  4. datang cari babi fresh. bestnya wak ada kat doha. tak ada kerja kosong?

    ReplyDelete
  5. terkejut baca tajuk entry...tgk2 kt sticker gmbr muffin tu

    ReplyDelete
  6. Alahaiiii...kenapa babi...tanjat kita....

    ReplyDelete
  7. sebutan macam dekat malaysia ke haha

    ReplyDelete
  8. Tetanya-tanya apakah maksud babi dalam bahasa diorang.

    ReplyDelete
  9. Maybe sebutan dia lain kot.. bagi kita babi..maybe dorang bunyi mcm baby..hahahah boleh tak? =P

    ReplyDelete
  10. tengok nama awal2 dah reject..haha..mandul, babi...tapi oklah, ingredients dia mcm tak meragukan..

    ReplyDelete
  11. wak....suspen je bila baca tajuk. Agak-agak dalam bahasa depa babi tu apa ya.

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly