TODAY IS MY BIRTHDAY - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

TODAY IS MY BIRTHDAY

By Wak Lat - Sunday, December 05, 2021

Friday Beach sunrise this morning, Doha, Qatar @2021

Ahad.
Doha, Qatar.

Pagi ini wak sudah berjalan kaki ke tefian fantai.
Seperti biasa.
Tapi suhu makin bertambah sejuk.
Dan  angin sejuk yg kencang juga agak hebat.
Kenalah pakai jaket pun masih terasa sejuknya.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Happiest and most loving birthday to me @2021
Updated. 
Tengahari wak berlarian ke Souq Waqif.
Tujuan untuk tengok festival bunga.
Tapi tidaklah semeriah mana.
Yg banyak adalah bunga kertas dan bunga tahi ayam.
Bunga orkid pun sejambak dua.

Flower festival Qatar 2021
Flower festival Qatar 2021
Flower festival Qatar 2021
Flower festival Qatar 2021
Flower festival Qatar 2021
Flower festival Qatar 2021
Selepas itu ondway balik ke City Center Mall.
Pekena steak Chilis pula.
Siap suruh mamat pelayan Nepal itu untuk ambil gambar wak.
Bila wak tanya ada ke ice cream special sempena harijadi?
Dia kata takde.
Mamat pelayan Nepal tanya, "berapa umur wak?"
Bila wak beritahu, "wak nampak muda," katanya.
"Takde mana muda, yg penting leh tahan lama," jawab wak (dalam hati).

  • Share:

You Might Also Like

17 comments

  1. Selamat hari lahir, semoga diberkati!

    Celebrate Yum Seng kat mana?

    ReplyDelete
  2. cantiknya bunga, cantik permandangan..
    selamat hari jadi Wak :)

    ReplyDelete
  3. Happy birthday wak.. semoga nampak muda selalu

    ReplyDelete
  4. sanah helwah wak sht sjhtra murah rezki pnjg usia amiin

    ReplyDelete
  5. Happy Birthday wak, moga sentiasa dalam lindunganNya

    meriah lagi pesta bunga dekat putrajaya nun wak

    ReplyDelete
  6. Happy Birthday Wak!!!! Semoga dimurahkan rezeki selalu dan dibawah perlindunganNya...
    Well as u said it just a number....hehehehehe

    ReplyDelete
  7. Sanah Helwah Wak! Moga sentiasa dalam rahmat-Nya aamin

    ReplyDelete
  8. Selamat ulang tahun wak semuga Allah sentiasa jaga wak tidak kira di mana jua berada. Tak dapat le sambut birthday dengan famili.

    ReplyDelete
  9. Ala kok bunga kertas dengan bunga tahi ayam.... jauh-jauh datang kok nak tenguk bunga tu.

    ReplyDelete
  10. haah lah betul lah kata orang nepal tu wak sentiasa nampak muda.

    ReplyDelete
  11. putih semacam janggut Wak. memang edit ke apa? hepi birthday by the way

    ReplyDelete
  12. Happy Birthday.. Still look good..
    Age is just a number..hehe
    May Allah bless you

    ReplyDelete
  13. Selamat ulangtahun harijadi wak. Semoga dipanjangkan usia dengan segala kebaikan dan dilimpahi rezeki dengan segala keberkatan. Aaminnn..

    Cam biasa cantik cantik hasil tangkapan gambar wak.

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly