NO HOT AIR BALLOON BUT FIREWORKS AT CORNICHE - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

NO HOT AIR BALLOON BUT FIREWORKS AT CORNICHE

By Wak Lat - Saturday, December 11, 2021

Villaggio Mall @2021

 Sabtu malam.
Doha, Qatar.

Petang tadi wak rancang nak pergi ke Villaggio Mall lagi.
Tujuan nak tengok festival belon udara panas (baca,  hot air balloon).
Semalam nampak meriah dalam medsos.

Walaupun wak sampai agak awal.
Tapi tidak kelihatan pula belon2 besar itu.
Habis satu padang Aspire Park wak tawafkan.

Dengan rasa kuchiva.
Wak pun pergi ke Souq Waqif pula.
Tujuan nak tengok bungapi (baca, fireworks).

Seperti yg dijadualkan.
Memang tepat jam 9.00 fireworks pun bermula.
Tapi nun jauh disana.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Aspire Park sunset @2021
Aspire Park sunset @2021
The Torch at Aspire Park @2021
KFC at Villaggio Mall @2021
Carrefour at Villaggio Mall @2021
At souq waqif viewing the Spiral mosque @2021
Half moon shaped tonight @2021
Zooming in to the moon using telescope @2021
Kids riding camel at Souq Waqif @2021
Kids riding camel at Souq Waqif @2021
Kids riding pony at Souq Waqif @2021
Riding pony for rent at Souq Waqif @2021
Fifa World Cup 2022 is here @2021
Fifa World Cup 2022 is here @2021
Fireworks started 9pm every weekend nights at Corniche @2021
Fireworks started 9pm every weekend nights at Corniche @2021
Fireworks started 9pm every weekend nights at Corniche @2021
Fireworks started 9pm every weekend nights at Corniche @2021
Fireworks started 9pm every weekend nights at Calligraphy Sculpture @2021
Qatar monument near Corniche metro station @2021

  • Share:

You Might Also Like

10 comments

  1. terima kasih wak share gambar2 ni

    ReplyDelete
  2. Tolong bawak balik unta sekor...?

    ReplyDelete
  3. MasyaAllah cantiknya gambar pokok nan sebatang, gambar bunga api tu. Dengan bangunan lampu warna-warni.
    Seronok wak dapat potong rumput kat sana 😄

    ReplyDelete
  4. kalau kat malaysia naik kuda padi untuk budak-budak keliling..takpun anak gajah..hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, ingtkn xde org tnye psl kuda padi, sebenarnya ada je budak2 naik kuda tu cuma wak terlupa letak gmbr je smlm., ;p

      Delete
  5. oklah permandangan firework tu, nampak keseluruhannya... meriah kat sana

    ReplyDelete
  6. oh inilah Corniche. Banyak duit Doha tiap-tiap weekend bakar bunga api.

    ReplyDelete
  7. cantiknya pemandangan bunga api dengan bangunan warna warni tu wak

    ReplyDelete
  8. KFC doha sama rasa tak dengan kfc malaysia... hehehehe

    ReplyDelete
  9. Teringinnya nak pi villagio mall naik sampan dengan pengayuhnya menyanyi-nyanyi gitu

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly