MORNING WALK TO WEST BAY QP - Wak Can Walk in Doha Too

MORNING WALK TO WEST BAY QP

By Wak Lat - Monday, December 06, 2021

DECC metro station @2021

Isnin.
Doha, Qatar.

Pagi2 wak sudah berjalan kaki ke tengah bandaraya.

Balik singgah di Lulu Express.
Beli susu kotak kertas yg AWI cakap lebih murah.

Tengahari wak pesan makanan seperti biasa.
AWI pun tumpang sekali.
AWI pesan mutton masala (14 riyal = RM16.28).
Wak pesan beef curry (12 riyal = RM13.95).
Itu saja, sebab AWI yg tanak nasi.

Ooh.
Telefon dalam apartment tidak boleh buat panggilan keluar.
Jadi terpaksa buat pesanan guna iphone AWI.

Cerita lain.
Wak baru sedar visa sudah tamat tempoh.
Sudah beritahu ejen untuk diperbaharui.

Blog bukanlah hakmilik kekall.

West Bay QP flyover @2021
Doha brisk walk this morning @2021
Blue sky and an airplane @2021
Doha brisk walk this morning @2021
Updated.
Dibawah ini gambar sunset petang tadi dari tingkap apartment bilik AWI.

Good night Doha @2021
Updated lagi.
Dibawah ini gambar harga rambutan di Carrefour sebentar tadi.
30 riyal (RM34.88) sekilo rambutan sama seperti dengan harga nenas.

  • Share:

You Might Also Like

12 comments

  1. wah... visa susah tamat tempoh kene keluar segera.. heheheh.. berapa lama jer tempoh visa yang dapat?

    ReplyDelete
  2. sudah kerasan di Doha ya wak

    ReplyDelete
  3. Buah tu tagline dia 'fresh by air'..tu sebab harganya cenggitu wak..datang naik kapal terbang..kalau naik unta for sure harga jatuh sen-sen kuttttt....

    ReplyDelete
  4. pandai jugak orang doha makan rambutan ye wak, tapi harganya kok owalah2...
    berapa lama lagi wak akan kerja di doha ni wak?
    cantik gambar sunset dari bilik awi...

    ReplyDelete
  5. Balik Malaysia jelah wak makan rambutan ya..haha

    Visa sambung, memang berkampung di Doha la nampaknya wak ni. Syok!

    ReplyDelete
  6. Nampak peaceful and tak busy tempatnya..atau certain time ada busy dia..?
    Pandai gak dorang makan rambutan ya..

    ReplyDelete
  7. Senibina bangunan kat sana cantik cantik. Tak nampak sibuk sangat pun.
    Bila dah masuk luar negara auto jadi mahal. huhu

    ReplyDelete
  8. Mahalnya wak rambutan tu. Ya lah kan naik kapalterbang mahal tambangnya. Kat sini kalau musim dia melambak je kadang masak kat pokok je tak berpetik kalau dah banyak sangat.

    ReplyDelete
  9. wak berapa lama visa dia wak sekali buat.

    ReplyDelete
  10. mahal rambutannya. makan kurma jelah Wak

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly