TALABAT VS DELIVERY BIASA - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

TALABAT VS DELIVERY BIASA

By Wak Lat - Friday, December 17, 2021

Friday Beach sunrise this morning @2021

Jumaat pagi.
Doha, Qatar.

Pagi2 subuh sepi-e wak berlarian  ke tefian fantai seperti biasa.
Sunrise pagi ini ialah jam 6.13am.

Balik tadi singgah di mekdi dalam City Center mall.
Nak makan sausage mcmuffin with eggs.
Ala carte dan take away sahaja.

Ooh. 
Pasal servis penghantaran makanan disini.
Hanya ada Talabat yg fofuler disini.
Talabat, yakni bersamaan Foodpanda, Uber Eats dan Grabfood.
Bukan wak tak pernah nak cuba.
Tapi caj dia agak mahal - minima 10 riyal (RM11.57).
Ehh - nilai ringgit jatuh lagi? Aduhai.

Selama 3 bulan disini, wak tak pernah lagi guna Talabat ini.
Selalu pesan makanan tengahari wak akan telefon sahaja restoran India itu.
Penghantaran gratis.

Ooh lagi.
Sebelum itu wak pergi ke stesen metro DECC.
Konon nak beli selfie stick kat Lulu Express.
Wak adalah bawa sikit duit.
Tapi terlupa pula yg hari ini Jumaat - dorang buka sebelah petang, yakni jam 2 pm.
Yo wes lah.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Talabat riders (in orange jackets) waiting inside McD restaurant @2021

Jumaat tengahari.
Solat jemuah yg ke sembilan.
Alhamdulillah.

Masjid akhaleel Ibraheem mosque,Doha @2021

  • Share:

You Might Also Like

3 comments

  1. Nasib bukan talib-ban..or babat (perut lembu) or babap (pukul)..hehehehehe

    ReplyDelete
  2. EEee... tak suka betul oder mekdi guna skrin macam tu...

    ReplyDelete
  3. mahalnya caj delivery tu. boleh dapat satu set mcd di tanah tumpah darahku

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly