MOVING OUT INTO A NEW APARTMENT - Wak Can Walk in Doha Too

MOVING OUT INTO A NEW APARTMENT

By Wak Lat - Saturday, December 04, 2021

A new master bedroom starting today  @2021

Sabtu.
Doha, Qatar.

Pagi tadi AWI panggil wak.
Ajak wak duduk satu apartment dengannya.
Sebab master Lim sudah pun ke tengah lautan.
Sekarang AWI tinggal sorang.
Wak pun sama.

Lagipun syarikat mahu jimat perbelanjaan.

Jadi wak pun pindah lah ke tingkat 16.
AWI suruh duduk dalam master bedroom.
Sebab dia mahu duduk kat bilik yg lebih kecil tapi pemandangan yg lebih luas.
Walaupun bilik air dia di luar kamar.

Cerita lain.
AWI kata dia nak tonton wayang kat Festival City Mall.
Dia dah beli tiket online dgn JAZ.
Cerita House of Gucci, lakonan Lady Gaga itu.
Tapi bila wak check harga tiket memang mahal.
Di sini harga tiket standard paling murah pun 40 riyal (RM52).
Kalau di Masai, nak bayar tiket berharga RM20 pun sakitnya tuh disini.
Nampaknya kena download movie lanun (HD Cam) itu juga.

Movie lalat. Escape from Mogadishu 2021.

Hafazan lalat. Surah al-Buruj 1-16.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

I'm going to miss this view @2021

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. HEH..HEH..BALIKTONTON WAYANG KAT MASAI JA WAK

    ReplyDelete
  2. kat malaysia boleh tengok dua kali kalau sorang..kalau berdua dapat juga sekali tengok wak. adudududu

    ReplyDelete
  3. mahalnya harga tengok wayang. kusyen empuk bertatah emas ke tu?

    ReplyDelete
  4. wahh tempat baruuu .. moga cepat adapt wakk :)

    ReplyDelete
  5. Saya pon dah lama x tgk movie baru wayang

    ReplyDelete
  6. Alaaaa mahal tu tiket nya wak. Apa kah sebab ada lady gaga berlakon tiketnya harga cam emas mahalnya

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly