ULAT TEKSI - Wak Can Walk in Doha Too

Waktu Solat (Qatar)

ULAT TEKSI

By Wak Lat - Wednesday, December 15, 2021

al-Wahda bridge @2021

 Rabu.
Doha, Qatar.

Malam tadi wak berjalan2 ke jambatan al-Wahda bridge itu.
Ambil dua tiga gambiran sudah.

Selepas itu, wak terus ke Carrefour.

Ooh.
Sebelum wak terlupa.
Di sini pun banyak ulat teksi.
Terutama didepan pintu masuk keluar mall.

"Pareh teksi?!", jerit abam2 teksi India itu.
Dorang ingat wak ni orang filipin ke?
Pareh = yakni, brader.

Sebiji macam di KL atau di JB sahaja.
Dengan pakaian uniform hitam putih mereka.
Selalu bergaduh dengan pakguard sebab parking sesuka hati dan menghalang lalu lintas.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. wah kat sana pun ada ulat teksi juga ke wak. Habis tu dari segi penguatkuasaan pula macamana. Strict tak undang-undangnya.

    ReplyDelete
  2. ulat teksi ni ada di serata dunia! hehehe

    ReplyDelete
  3. mana satu yg ulatnya tu wak? hehehehe... di mana-mana ada je ulat teksi tu

    ReplyDelete
  4. hahaha. ulat teksi mesti ada persatuan antarabangsa

    ReplyDelete
  5. Ulat taxi ni mana- mana pun ada wak...

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly