EDUCATION CITY - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

EDUCATION CITY

By Wak Lat - Tuesday, December 21, 2021

The Miraculaous Journey @2021

Isnin petang.
Doha, Qatar.

Usai solat asar di apartment.
Wak berlarian ke stesen metro National Library.

Ada 4 tujuan.

1 - the Miracalous Journey sculptures. [+ Link dulu ]

2 - mencari Spider sculpture sekitar bangunan Qatar National Convention Centre. Tapi tak jumpa disebabkan pintu bangunan ditutup.

3 - masuk perpustakaan negara National Library. Ada muzium tentang sejarah arab di tingkat bawah tapi kelihatan dari atas. Dan kemudian solat maghrib di surau.

4 - bersiar2 di taman Oxygen Park, tapi kawasan taman yg sangat besar. Lagi pun hari sudah gelap guliter. Mungkin kena ripit lain kali ya.

Masa ondway ke taman tadi, wak perasan ada tram Education City yg sedang berfungsi. Jadi wak pun naiklah (FOC) dan turun di stesen al Shaqab berdekatan stesen metro. Mula2 ada gerombolan budak2 arab lelaki remaja tanya arah Oxygen Park. Kemudian sedang mencari arah ke stesen metro al Shaqab, adalah 2 awek arab ni pun tanya ke stesen metro yg sama.

Balik singgah di City Center mall, terasa mahu meratah pizza pula.
Orang kata, jangan menzalimi diri sendiri kann.
Pesan very veggie sudah.

Nota lalat. Tadi malam rakan2 sekolah lama FB wak sudah pungut derma untuk rakan yg terjejas akibat banjir kilat KL. Majlis perkahwinan anak itu yg terbabit. Dahsyat sungguh bencana banjir di KL tahun ini kann.

Blog bukanlah hakmilik kekal. 

Qatar National Convention  Center @2021
National Library @2021
Basement museum at National Library @2021
National Library @2021
5 Pillars of Islam at Education City Mosque @2021
Education City Mosque Station, Education City Tram @2021
Multaqa Station, Education City Tram @2021
The two young girls who were asking direction @2021
Very Veggie at Pizza Hut Doha @2021

  • Share:

You Might Also Like

10 comments

  1. ada orang arab bertanya arah, wak dah iras2 org tempatan..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin dia ingat Wak orang Filipina. hehe. jangan marah Wak

      Delete
  2. seronok jalan-jalan lihat negara orang kan wak, wak macam orang tempatan pulak sebab ramai yang tanya arah pada wak

    ReplyDelete
  3. Berkenan dengan 5 pillars tu la wak.

    ReplyDelete
  4. Seram la pulak tengok arca baby tu....

    ReplyDelete
  5. Bestnya dapat masuk national library tu..tenang je takde orang

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly