KERJA POTONG RUMPUT DI PADANG PASIR YG TANDUS - Wak Can Walk in Doha Too

KERJA POTONG RUMPUT DI PADANG PASIR YG TANDUS

By Wak Lat - Wednesday, December 08, 2021

al-Wahda Bridge sunrise @2021

 Rabu.
Doha, Qatar.

Pagi2 wak sudah berjalan2 ke jambatan al-Wahda itu.

Wak perhatikan disini.
Setiap pokok yg ditanam akan diletakkan hos paip air.
Tapi wak terfikir juga.
Dari mana datangnya air tawar dipadang pasir  yg tandus ini?
Negeri kecil ciput Singapura yg ada takungan air pun ambil ceduk air dari JB.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

Al-Khulaifat Street @2021
Al-Khulaifat Street @2021
Al-Khulaifat Street @2021
Al-Khulaifat Street @2021
Al-Khulaifat Street @2021
Al-Khulaifat Street @2021
Updated.
Dibawah gambar sunset sebentar tadi dari tingkap bilik apartment wak.

Sebenarnya semalam wak dengan AWI ada pertikaian sikit.
Pasal baju t-shirt projek dan arah kiblat dalam bilik apartment ini.

A sunset view from my apartment window just now @2021

  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. Selamat memotong rumput ye wak

    ReplyDelete
  2. Bagus mereka jaga landskap dengan baik. Maintain cantik.

    ReplyDelete
  3. Negara kaya macam2 benda boleh buat wak...
    kalau syarikat takde duit..nak beli laptop pun tunggu fund masuk..hehehehe..eh..eh..eh..eh..

    ReplyDelete
  4. wak gambar rumput yang ada lori air tu memang rumput ke sayur kucai wak hehehehe... sila jawab

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kene jawab erk.. itu rumput biasa je 😅

      Delete
    2. tapi nampak cantik di buat gitu,... kalau kat malaysia kan udah gaya pokok kucai ke pokok serai

      Delete
  5. Haaaa... kali ni betul2 ada gambar potong rumput. :D

    ReplyDelete
  6. tercari2 muka wak dalam ramai2 si pemotong rumput itu ahaksss

    ReplyDelete
  7. xde pun wak potong rumput...oooo wak mandur erk....amboiiiii

    ReplyDelete
  8. Tahniah wak
    Dapat potong rumput kat obersi

    ReplyDelete
  9. Pam air dari laut kot Wak...
    kan banyak pantai, yang hari2 Wak berlarian di tefian pantai tu :D

    ReplyDelete
  10. dah selesai ke pertikaian Wak dan Awi. Mungkin air laut yang dirawat sebagai sumber air alternatif. negara maju kan

    ReplyDelete
  11. ada rumfut juga di sana, ingatkan fadang fasir saja

    ReplyDelete
  12. Wah! mesti banyak untuk syarikat air di sana Wak, tak macam di sini increment pun prorata 4% sajor... tapi tulah kita kena bersyukur kan Wak kan..kan..kan...

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly