GARA-GARA 5 SEN - Antara Doha dan Jakarta

Waktu Solat (Qatar)

GARA-GARA 5 SEN

By Wak Lat - Sunday, December 26, 2021

Clouds this morning @2021

Ahad pagi.
Doha, Qatar.

Pagi2 tadi wak berlarian ke tefian fantai lagi.
Alone matcham biasa.

Balik singgah di Lulu Express.
Beli sandwich - cheese, tomato, Veggie.
Harga 5.75 riyal.
Wak bagi duit 10 riyal.
Ahkak filipin kaunter tu cuma bagi duit baki 4 riyal.
Jadi, kedai sudah hutang 25 sen kan?
Kalau di Masai boleh bergaduh pasal 5 sen pun.

Btw, duit syiling Qatar cuma ada dua, yakni 25 sen dan 50 sen sahaja.
Dan harga barangan pun dibulatkan pada 25 sen terdekat.
Tiada harga 99 sen.

Movie lalat. The Novice 2021.

Blog bukanlah hakmilik kekal.

  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. Itu mouse untuk gammer... mesti kaki game ni...

    ReplyDelete
  2. Kat sini pun ada je cashier buat2 lupa nak pulangkan 5 sen Wak...
    Tapi kalau kita yg x cukup 5 sen kemain dia minta juga :(

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak jumpa duit 5 sen
    Duit 1 sen pun dah takde

    ReplyDelete
  4. AGAKNYA DUIT SEN DAH XDE NILAI PADA MRK KAN

    ReplyDelete
  5. Kat malaysia ni lagi best..bagi note 100, kalau harga RM8, Dia pulang duit kita RM82,selalu kena kat kedai Acheh...sebab tu kalau beli apa2 guna note 100, better check balance jangan main amik baki terus balik...

    ReplyDelete
  6. New info. Thanks share Wak. Manala tau sampai ke Qatar world cup nanti. Eh berangan tu free

    ReplyDelete
  7. macam tu pulak ek dekat sana. best sharing ni hihi

    ReplyDelete

Salam. Segala komen2 yang telah disiarkan adalah tanggungjawab penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yg disiarkan. Mana2 komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata2 maki hamun, soalan yg jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Komen yg berbentuk "speku" akan dipantau dan disantau. Begitu juga dengan unknown profile dan profile tanpa blog. Harak Maklong.

Majulah Sukan Untuk Negara

Random Old Lalat

Lalat Around The World (Reboot 1.5.21)

Flag Counter

Lalat Knows Who You Are

House Fly